Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen QuiP dispenser

De schilderstape van QuiP voldoet aan de hoogste eisen voor perfect strak schilderwerk. QuiP tape is speciaal ontwikkeld voor gebruik op verschillende ondergronden. QuiP tape zorgt voor zeer strakke verflijnen en kan na langere tijd zonder lijmresten na te laten worden verwijderd.

Wel zo fijn als je heel veel uren aan afplakken ​en voorbereiding hebt besteed. Goede tape verdient zich dan snel terug!

Jazeker, bij het afplakken van grote vlakken met folie plakt u eerst af met duoband en daarna verwerkt u de folie. Het is mogelijk om duoband aan te brengen in de tape dispenser. Ook het doorsnijden is in het algemeen geen probleem. Als de tape te dik is zal dat echter moeizamer gaan. Met krep kunt u bogen en cirkels trekken, Snel en eenvoudig!
Afhankelijk welke tape dispenser u heeft wordt de maximum tape breedte aangegeven. Elke tape is toepasbaar, mits de kern van de tape 3 inch is (meest voorkomend) en de maximum aangegeven breedte in acht wordt genomen. Past de tape niet in de dispenser, dan zal de tape dispenser niet goed functioneren. Met een smallere tape kan zelf de gewenste afstand worden gekozen, daar de tape op de spoel kan worden gefixeerd. Wel is het van belang dat de rol recht op de spoel wordt aangebracht, anders gaat de tape bij aanbrengen “slingeren”.
Afhankelijk welke tape dispenser u heeft aangeschaft kan ook een smallere tape breedte om de spoel worden gefixeerd en kunt u desgewenst de afstand tot de rand zelf bepalen. Belangrijk zijn: tapebreedte, toepassing, kleefkracht en verwijdertermijn. QuiP heeft voor iedere toepassing de meest geschikte tape soort.
QuiP® heeft tape dispensers voor de bewerking van 25 en 38 mm brede tape. De maximale breedte is dus 38 mm voor de verwerking van een rol van 50 meter lengte en een kern van 3 inch (meest geproduceerde tape).

In principe kan elke tape worden gebruikt in de tape dispenser. Echter de kwaliteit van de tape bepaalt uiteindelijk het resultaat van uw werk. Een betere kwaliteit zorgt voor scherpe verfranden en kan langer blijven zitten op de ondergrond. Daarnaast is het van belang dat u de meest geschikte afplaktape kiest voor de betreffende ondergrond.

Het mes kan niet worden vervangen. Het is echter vervaardigd van duurzaam materiaal en uitvoerig getest. Bij incorrect gebruik zal de levensduur echter worden beperkt. Lees daarom zorgvuldig de handleiding voordat u gaat tapen.

Gebruik niet veel kracht. Dat zorgt voor slippen van de tape.
De tape dispenser is zo ontwikkeld dat het u juist gemak moet bezorgen. De rollertjes zijn vervaardigd van zacht rubber, zodat u bij aandrukken de tape aan het oppervlak hecht.
Bij begin drukt u de tape losjes op het oppervlak door met het rollertje een beetje heen en weer (minder dan 1 cm) te rollen. U zult zien dat de tape hecht aan het oppervlak. U kunt nu verder met afplakken door met een gelijkmatige beweging de tape af te rollen.

Tape “bloedt”; de zijkanten van de tape plakt. In een open ruimte hechten stofdeeltjes, haren, gruis en ander vuil aan de zijkant van de tape. Bij verdere verwerking heeft u daar last van.