Gebruiksinstructies

Tape aanbrengen met QuiP dispenser: snel, precies; bespaar tijd en geld

De schilderstape van QuiP voldoet aan de hoogste eisen voor perfect strak schilderwerk. QuiP tape is speciaal ontwikkeld voor gebruik op verschillende ondergronden. QuiP tape zorgt voor zeer strakke verflijnen en kan na langere tijd zonder lijmresten na te laten worden verwijderd.
Wel zo fijn als je heel veel uren aan afplakken ​en voorbereiding hebt besteed. Goede tape verdient zich dan snel terug!

Stappenplan

Wanneer u de QuiPtaping voor het eerst gebruikt is het handig is het handig om gebruik te maken van dit stappenplan. Bekijk de video of volg de komende 8 stappen.

Groene afplaktape in de Quip schilderstape dispenser binnenkant

Stap 1: Plaats de tape in de tape dispenser

Open de deksel en doe de tape om de spoel. Voer de tape door tot over de SAFETY LOCK. Doe de deksel weer dicht.

Groene afplaktape in de Quip schilderstape dispenser

Stap 2: Plaats de tape

Druk de tape tegen de SAFETY LOCK en houdt de voorkant vrij.

QuiP schilderstape dispenser met afplaktape eruit

Stap 3: Maak de dispenser klaar voor gebruik

Druk nu de trekker in. De tape wordt recht doorgesneden. De dispenser is nu klaar voor gebruik.

Begin raam afplakken met QuiP schilderstape dispenser

Stap 4: Begin met afplakken

Druk de indicator en onderkant van de dispenser eerst tegen hoek en ondergrond, druk dan de tape aan. Zet niet veel kracht anders gaat de tape slippen.

Raam afplakken met QuiP schilderstape dispenser

Stap 5:

Beweeg de dispeser naar beneden en houdt contc waarlangs de tape wordt aangebracht. Draai de dispenser tijdens het afrollen.

Tijdens het tapen de trekker NIET indrukken

Raam afplakken met QuiP schilderstape dispenser

Stap 6:

Draai bovenzijde dispenser geheel door tegen oppervlak tot de indicator in de hoek komt.

Knip systeem van de quip tape dispenser

Stap 7:

De SAFETY LOCK wordt nu ingedrukt, waardoor de trekker wodt geactiveerd.

Raam afplakken met QuiP schilderstape dispenser

Stap 8:

Druk de trekker in: De tape wordt precies tot de hoek afgesneden. De tap is op lengte voor het volgende vlak om af te plakken.

Tijdens gebruik

  1. De tape dispenser is zo ontwikkelt dat de tape gelijkmatig wordt afgerold en tape goed wordt aangedrukt. Een vet of vuile ondergrond belemmert goede hechting. Een schroef in het midden van de spoel bepaald de weerstand.
  2. Druk bij begin de tape goed aan. Zorg dat bij de start de tape met het onderste wieltje even aandrukt zodat de tape hecht aan de ondergrond om ‘slippen’ te voorkomen.
  3. Voor het afplakken van glaswerk: Plaats de tape dispenser direct langs de stijl of de glaslat. Zoals gezegd vereist het aanbrengen en afrollen een gelijkmatige snelheid. De kleefkracht van de tape wordt dan optimaal benut.
  4. Zet tijdens het afplakken niet veel kracht.
    Met een gelijkmatige beweging brengt u de tape gecontroleerd en nauwkeurig aan.
  5. Tijdens het afplakken van hoek naar hoek draait u de dispenser in een gelijkmatige en vloeiende beweging, totdat de SAFETYLOCK (aan de bovenzijde van de tape dispenser) automatisch wordt ingedrukt doordat deze tegen de ondergrond komt en u (met de geleiding van) de dispenser de hoek aanraakt.
  6. Als de SAFETYLOCK is ingedrukt wordt de trekker geactiveerd. Druk de trekker vervolgens in en de tape wordt recht en op de goede lengte afgesneden.

Veelgestelde vragen QuiP dispenser

De schilderstape van QuiP voldoet aan de hoogste eisen voor perfect strak schilderwerk. QuiP tape is speciaal ontwikkeld voor gebruik op verschillende ondergronden. QuiP tape zorgt voor zeer strakke verflijnen en kan na langere tijd zonder lijmresten na te laten worden verwijderd.

Wel zo fijn als je heel veel uren aan afplakken ​en voorbereiding hebt besteed. Goede tape verdient zich dan snel terug!

Jazeker, bij het afplakken van grote vlakken met folie plakt u eerst af met duoband en daarna verwerkt u de folie. Het is mogelijk om duoband aan te brengen in de tape dispenser. Ook het doorsnijden is in het algemeen geen probleem. Als de tape te dik is zal dat echter moeizamer gaan. Met krep kunt u bogen en cirkels trekken, Snel en eenvoudig!
Afhankelijk welke tape dispenser u heeft wordt de maximum tape breedte aangegeven. Elke tape is toepasbaar, mits de kern van de tape 3 inch is (meest voorkomend) en de maximum aangegeven breedte in acht wordt genomen. Past de tape niet in de dispenser, dan zal de tape dispenser niet goed functioneren. Met een smallere tape kan zelf de gewenste afstand worden gekozen, daar de tape op de spoel kan worden gefixeerd. Wel is het van belang dat de rol recht op de spoel wordt aangebracht, anders gaat de tape bij aanbrengen “slingeren”.
Afhankelijk welke tape dispenser u heeft aangeschaft kan ook een smallere tape breedte om de spoel worden gefixeerd en kunt u desgewenst de afstand tot de rand zelf bepalen. Belangrijk zijn: tapebreedte, toepassing, kleefkracht en verwijdertermijn. QuiP heeft voor iedere toepassing de meest geschikte tape soort.
QuiP® heeft tape dispensers voor de bewerking van 25 en 38 mm brede tape. De maximale breedte is dus 38 mm voor de verwerking van een rol van 50 meter lengte en een kern van 3 inch (meest geproduceerde tape).

In principe kan elke tape worden gebruikt in de tape dispenser. Echter de kwaliteit van de tape bepaalt uiteindelijk het resultaat van uw werk. Een betere kwaliteit zorgt voor scherpe verfranden en kan langer blijven zitten op de ondergrond. Daarnaast is het van belang dat u de meest geschikte afplaktape kiest voor de betreffende ondergrond.

Het mes kan niet worden vervangen. Het is echter vervaardigd van duurzaam materiaal en uitvoerig getest. Bij incorrect gebruik zal de levensduur echter worden beperkt. Lees daarom zorgvuldig de handleiding voordat u gaat tapen.

Gebruik niet veel kracht. Dat zorgt voor slippen van de tape.
De tape dispenser is zo ontwikkeld dat het u juist gemak moet bezorgen. De rollertjes zijn vervaardigd van zacht rubber, zodat u bij aandrukken de tape aan het oppervlak hecht.
Bij begin drukt u de tape losjes op het oppervlak door met het rollertje een beetje heen en weer (minder dan 1 cm) te rollen. U zult zien dat de tape hecht aan het oppervlak. U kunt nu verder met afplakken door met een gelijkmatige beweging de tape af te rollen.

Tape “bloedt”; de zijkanten van de tape plakt. In een open ruimte hechten stofdeeltjes, haren, gruis en ander vuil aan de zijkant van de tape. Bij verdere verwerking heeft u daar last van.