Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gebruiksinstructies

QuiP tape dispenser: bespaar tijd en geld

De QuiPtape dispenser, een onmisbare tool bij het gebruik van tape biedt u snelheid, gemak en bespaart tijd. Tape is een kwetsbaar product dat onbeschermd door vuil en stoten snel in kwaliteit inboet. De dispenser zorgt dat de tape altijd beschermd is tegen vuil en vocht. Het uiteinde van de tape is het enige dat uit de behuizing steekt waardoor u altijd direct kunt starten met afplakken. Bij het afrollen van de tape wordt de tape aangedrukt en ontstaan strakke lijnen ter voorbereiding van uw schilderwerk. Wij leveren daarnaast tape van hoogwaardige kwaliteit  voor gebruik op verschillende ondergronden en kleefkracht. QuiP tape is sterk en verf komt niet onder de tape. Zo zorgt voor zeer strakke verflijnen,  en kan na langere tijd zonder lijmresten na te laten worden verwijderd.

Wel zo fijn als je heel veel uren aan afplakken ​en voorbereiding hebt besteed. Goede tape verdient zich dan snel terug!

Werking tape dispenser

Wanneer u de QuiPtaping voor het eerst gebruikt is het handig om gebruik te maken van dit stappenplan. Bekijk de video of volg de komende 8 stappen.

Groene afplaktape in de Quip schilderstape dispenser binnenkant

Stap 1: Plaats tape rol om de spoel

De transparante deksel is flexibel en zit aan 2 kanten geklemd. Open de deksel en doe de tape om de spoel. Voer de tape door tot over de SAFETY LOCK. – Voorzijde boven. Doe de deksel weer dicht.

Groene afplaktape in de Quip schilderstape dispenser

Stap 2: Sluit deksel en leidt de tape door

Druk de tape tegen de SAFETY LOCK -wijsvinger-  zodat deze ingedrukt is en houdt de voorkant vrij. Nu is de trekker actief.

QuiP schilderstape dispenser met afplaktape eruit

Stap 3: Maak de dispenser klaar voor gebruik

Druk nu de trekker in. De tape wordt recht doorgesneden. De dispenser is nu klaar voor gebruik.

Begin raam afplakken met QuiP schilderstape dispenser

Stap 4: Druk geleiding in de hoek

Druk de GELEIDING en bolle onderkant van de dispenser eerst tegen hoek en ondergrond, druk dan kort met de roller de tape aan voordat u de tape afrolt. 

De geleiding zo positioneren als op de afbeelding. Bij draaien van de dispenser draait de GELEIDING mee.

Raam afplakken met QuiP schilderstape dispenser

Stap 5: Beweeg en draai gelijkmatig

Beweeg de dispenser langs de stijl naar beneden. Draai de dispenser tijdens het afrollen. De bovenste rollers drukken de tape aan.

Trekker NIET indrukken!

Raam afplakken met QuiP schilderstape dispenser

Stap 6: Draai tot bovenkant kozijn raakt

Draai bovenzijde dispenser geheel door tegen oppervlak tot de geleiding precies in de hoek komt.

Knip systeem van de quip tape dispenser

Stap 7: Safety lock ingedrukt?

SAFETY LOCK is nu ingedrukt, waardoor de TREKKER is geactiveerd.

Alleen wanneer de SAFETY LOCK is ingedrukt kan de tape worden doorgeknipt

Raam afplakken met QuiP schilderstape dispenser

Stap 8: Geleiding strak in de hoek

Druk de TREKKER in: De tape wordt precies tot de hoek afgesneden. De tape is op lengte voor het volgende vlak om af te plakken.

De geleiding kan aan beide zijden worden bevestigd d.m.v. een magneet.

LET OP: wanneer u 2-3 mm van het kozijn tape wilt aanbrengen kunt u de GELEIDING aan de zijde van het kozijn houden.

Tijdens gebruik

  1. Met een gelijkmatige beweging wordt de tape afgerold en aangedrukt. De parkerschroef in het midden van de spoel bepaald de weerstand. Maak de ondergrond goed schoon voordat u begint met afplakken; dit zorgt voor goede hechting van de tape. 
  2. Druk bij begin de tape goed aan. Zorg dat bij de start de tape met het onderste wieltje even aandrukt zodat de tape hecht aan de ondergrond om ‘slippen’ te voorkomen.
  3. Voor het afplakken van glaswerk: Plaats de tape dispenser direct langs de stijl of de glaslat. Zoals gezegd vereist het aanbrengen en afrollen een gelijkmatige snelheid. De kleefkracht van de tape wordt dan optimaal benut.
  4. Zet tijdens het afplakken niet veel kracht. Gelijkmatig afrollen en de dispenser langs de rand houden zorgt voor een strakke rechte tape lijn.
    Met een gelijkmatige beweging brengt u de tape gecontroleerd en nauwkeurig aan.
  5. Tijdens het afplakken van hoek naar hoek draait u de dispenser in een gelijkmatige en vloeiende beweging, zodat de SAFETYLOCK (aan de bovenzijde van de tape dispenser) wordt ingedrukt en de TREKKER is geactiveerd. 
  6. Is de GELEIDING precies in de hoek, drukt u de trekker in en wordt de tape precies op lengte doorgeknipt. ,

Veelgestelde vragen QuiP dispenser

De schilderstape van QuiP voldoet aan de hoogste eisen voor perfect strak schilderwerk. QuiPtaping heeft verschillende tapes afhankelijk van ondergrond en toepassing. QuiP tape laat geen verf door, zorgt voor zeer strakke verflijnen en kan na langere tijd zonder lijmresten na te laten worden verwijderd.

Wel zo fijn als je heel veel uren aan afplakken ​en voorbereiding hebt besteed. Goede tape verdient zich dan snel terug!

Jazeker, bij het afplakken van grote vlakken met folie plakt u eerst af met duoband en daarna verwerkt u de folie. Het is mogelijk om duoband aan te brengen in de tape dispenser. Ook het doorsnijden is in het algemeen geen probleem. Als de tape te dik is zal dat echter moeizamer gaan. Met krep kunt u bogen en cirkels trekken, Snel en eenvoudig!
Afhankelijk welke tape dispenser u heeft wordt de maximum tape breedte aangegeven. Elke tape is toepasbaar, mits de kern van de tape 3 inch is (meest voorkomend) en de maximum aangegeven breedte in acht wordt genomen. Past de tape niet in de dispenser, dan zal de tape dispenser niet goed functioneren. Met een smallere tape kan zelf de gewenste afstand worden gekozen, daar de tape op de spoel kan worden gefixeerd. Wel is het van belang dat de rol recht op de spoel wordt aangebracht, anders gaat de tape bij aanbrengen “slingeren”.
Afhankelijk welke tape dispenser u heeft aangeschaft kan ook een smallere tape breedte om de spoel worden gefixeerd en kunt u desgewenst de afstand tot de rand zelf bepalen. Belangrijk zijn: tapebreedte, toepassing, kleefkracht en verwijdertermijn. QuiP heeft voor iedere toepassing de meest geschikte tape soort.
QuiP® heeft tape dispensers voor de bewerking van 25 en 38 mm brede tape. De maximale breedte is dus 38 mm voor de verwerking van een rol van 50 meter lengte en een kern van 3 inch (meest geproduceerde tape).

In principe kan elke tape worden gebruikt in de tape dispenser. Echter de kwaliteit van de tape bepaalt uiteindelijk het resultaat van uw werk. Een betere kwaliteit zorgt voor scherpe verfranden en kan langer blijven zitten op de ondergrond. Daarnaast is het van belang dat u de meest geschikte afplaktape kiest voor de betreffende ondergrond.

Het mes kan niet worden vervangen. Het is echter vervaardigd van duurzaam materiaal en uitvoerig getest. Bij incorrect gebruik zal de levensduur echter worden beperkt. Lees daarom zorgvuldig de handleiding voordat u gaat tapen.

Gebruik niet veel kracht. Dat zorgt voor slippen van de tape.
De tape dispenser is zo ontwikkeld dat het u juist gemak moet bezorgen. De rollertjes zijn vervaardigd van zacht rubber, zodat u bij aandrukken de tape aan het oppervlak hecht.
Bij begin drukt u de tape losjes op het oppervlak door met het rollertje een beetje heen en weer (minder dan 1 cm) te rollen. U zult zien dat de tape hecht aan het oppervlak. U kunt nu verder met afplakken door met een gelijkmatige beweging de tape af te rollen.

Tape “bloedt”; de zijkanten van de tape plakt. In een open ruimte hechten stofdeeltjes, haren, gruis en ander vuil aan de zijkant van de tape. Bij verdere verwerking heeft u daar last van.