Advies

Handige tips van de professionals

Schildertips van de professional gaan veelal over een goede voorbereiding en de keuze van de juiste materialen. Ook de schildertechniek is van belang om een mooi eindresultaat te behalen. Ook de QuiP tape dispenser helpt u daarbij, zodat u strak schilderwerk bereikt. Maar ook de techniek en de condities voor het schilderen kunnen u goed van pas komen.

Het beste gereedschap

Goed gereedschap verdient zich snel terug en hierdoor bereikt u een optimaal resultaat. Dat geldt zeker voor het afplakken: Woning of Kinderkamer schilderen, plinten afplakken of een motief op de muur  – voor elk project is afplakken met de tape dispenser dé oplossing: precisie, snelheid; strakke lijnen en rondingen etc.
QuiP® heeft daarnaast de beste kwaliteit tape ontwikkelt voor verschillende oppervlakken. Een uiterst sterke tape, laat geen verf door en is eenvoudig verwijderbaar. Welke tape voor welk klus de beste keuze is kunt u bij de verschillende tapes zien, die in ons assortiment aanwezig zijn.

Voorbereiding: schuren, plamuren, stofvrij maken, afdekken en afplakken

Voordat je met de schilderwerkzaamheden begint is het raadzaam de ondergrond af te dekken en vuil – en stofvrij maken. Verf en tape hechten het beste aan droge, vetvrije en schone ondergrond.
Wanneer er nog (schuur)stof, of gruis aanwezig is, adviseren wij het vuil af te zuigen en daarna de ondergrond af te nemen met een oppervlakte reiniger. Veeg vooraf de wanden en grond goed en zorgvuldig schoon en doe dat vooral in de hoeken.

Afdekken en afplakken

Alles, waar geen verf op mag komen moet worden afgedekt met schilderstape. Lampen en stekkerdozen kunt u het beste voor het schilderen demonteren zodat de kanten schoner blijven. Vloerbedekking en meubels verplaatst u het beste naar een andere ruimte. Ook voor het schilderen van raamkozijnen  en archtraven (deurlijsten) kunt u het best afplakken. Voor ruwe ondergronden of rondingen is er ook een flexibele tape verkrijgbaar en kan uitstekend met de QuiP®tape dispenser iworden verwerkt zodat ook rondingen snel en eenvoudig  strak kunnen worden geschilderd.

QuiPSchilderstape goed aandrukken

Voor echt strak schilderwerk is het van belang dat de schilderstape goed wordt aangedrukt bij het aanbrengen. Met de QuiP tape dispenser is dat geen probleem; dit gebeurt door de zacht rubberen rollertjes aan de voorzijde van de tape dispenser. Met tape van QuiP dringt geen verf onder de tape en creëert u strak schilderwerk.

Schilder eerst de hoeken en randen

Begin met het schilderen van de hoeken, zodat na het schilderen er geen dekkingsverschil zal ontstaan. Dus schilder altijd vanaf de kanten, daarna de rest van het te schilderen oppervlak en breng de verf gelijkmatig aan. Zorg daarbij dat de verfroller voor het aanbrengen altijd over een verfrooster is afgerold zodat de verf gelijkmatig op de verfroller is verdeeld en op de muur wordt aangebracht.Schilder altijd eerst het plafond en daarna de muren. Zo zal de verf die aan de wanden komt door het aanbrengen van verf op de wanden weggewerkt worden. Zowel plafond als wanden wordt met een verfroller aangebracht; zorg ervoor dat een rooster wordt gebruikt zodat de verf gelijkmatig op de roller komt. Wanneer u verf op de wanden aanbrengt rolt u van boven naar beneden en baan voor baan, om zo zichtbare overgangen tussen de verfbanen te vermijden. Ook gelijkmatige druk zetten op de verfroller is van belang. Nadat de gehele wand is geschilderd rolt u nog eenmaal de gehele wand door zeer regelmatig met de verfroller het geschilderde oppervlak na te rollen.

Door voorstrijken creëert u zeer strakke verfranden

In het bijzonder bij het aanbrengen 2 verschillende kleuren verf hebben wij nog een tip: voorstrijken op de later te schilderen wand vast door langs de tape vooraf al een keer te schilderen en daarna nogmaals de hele wand met de verfroller te schilderen creëert u zeer trakke verfranden.

Schildertape op het juiste moment verwijderen

Verwijder de schilderstape op moment dat de verf goed opgedroogd is, dus lees vooraf goed welke droogtijd de te gebruiken verf heeft. Voor watergedragen verf is de droogtijd doorgaans korter. Trekt u de tape langzaam in een hoek van 45 graden vanaf de kant weg. Hierdoor blijft na het wegtrekken van de schilderstape de verfranden optimaal behouden en loopt u het minste risico dat de tape zal gaan scheuren.

Ontwerp tip: kleurige wanden accentueren

Nog een laatste tip van de professional: Egaal geverfde wanden laten zich accentueren door witte deuren of ramen. Wanneer u 3 tot 5 centimeter ruimte aan de buitenkant van de wand wit laat geeft dat een klassiek karakter en vergroot optisch de ruimte.