Jazeker, bij het afplakken van grote vlakken met folie plakt u eerst af met duoband en daarna verwerkt u de folie.
Het is mogelijk om duoband aan te brengen in de tape dispenser. Ook het doorsnijden is in het algemeen geen probleem. Als de tape te dik is zal dat echter moeizamer gaan. Met krep kunt u bogen en cirkels trekken, Snel en eenvoudig!

Afhankelijk welke tape dispenser u heeft wordt de maximum tape breedte aangegeven. Elke tape is toepasbaar, mits de kern van de tape 3 inch is (meest voorkomend) en de maximum aangegeven breedte in acht wordt genomen. Past de tape niet in de dispenser, dan zal de tape dispenser niet goed functioneren.
Met een smallere tape kan zelf de gewenste afstand worden gekozen, daar de tape op de spoel kan worden gefixeerd. Wel is het van belang dat de rol recht op de spoel wordt aangebracht, anders gaat de tape bij aanbrengen “slingeren”.

Afhankelijk welke tape dispenser u heeft aangeschaft kan ook een smallere tape breedte om de spoel worden gefixeerd en kunt u desgewenst de afstand tot de rand zelf bepalen. Belangrijk zijn: tapebreedte, toepassing, kleefkracht en verwijdertermijn. QuiP heeft voor iedere toepassing de meest geschikte tape soort.

QuiP® heeft tape dispensers voor de bewerking van 25 en 38 mm brede tape. De maximale breedte is dus 38 mm voor de verwerking van een rol van 50 meter lengte en een kern van 3 inch (meest geproduceerde tape).

In principe kan elke tape worden gebruikt in de tape dispenser. Echter de kwaliteit van de tape bepaalt uiteindelijk het resultaat van uw werk. Een betere kwaliteit zorgt voor scherpe verfranden en kan langer blijven zitten op de ondergrond. Daarnaast is het van belang dat u de meest geschikte afplaktape kiest voor de betreffende ondergrond.